Γνωρίζουμε καλά πως είτε διαθέτετε 1 όχημα, είτε ένα στόλο με 50 οχήματα, η εξοικονόμηση καυσίμων είναι ζωτικής σημασίας. Γι’ αυτό το λόγο, διαρκώς προσπαθούμε να αναπτύσσουμε και να προσφέρουμε λύσεις που συμβάλλουν στην πραγματική εξοικονόμηση.

Το BP Diesel με τεχνολογία ACTIVE είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει πλεονεκτήματα σε εμπορικά οχήματα παντός τύπου. Οι δοκιμές μας σε μία γκάμα φορτηγών δείχνουν ότι τα βρώμικα μπεκ μειώνουν τη συνολική εξοικονόμηση καυσίμων ως και 3,8% (και κατά μέσο όρο 3,1%).

Το καινοτόμο BP Diesel με τεχνολογία ACTIVE βοηθά στην απομάκρυνση αυτής της βρωμιάς που επιδρά αρνητικά στην απόδοση του κινητήρα και μπορείτε να εξοικονομήσετε ως και 912 λίτρα ανά φορτηγό βαρέως τύπου, ετησίως.* Στα ελαφρού τύπου φορτηγά, η εξοικονόμηση καυσίμων φτάνει τα 340 λίτρα ανά φορτηγό ετησίως.*

Παράλληλα το BP Diesel με τεχνολογία ACTIVE συμβάλλει στην επαναφορά της ισχύος του κινητήρα και βοηθά στη μείωση της πιθανότητας για συντήρηση εκτός προγράμματος

Όλα τα καύσιμα BP ακόμη και τα «απλά»:

συμβάλλουν στην απομάκρυνση της βρωμιάς από τον κινητήρα και στην αποτροπή της επανεμφάνισής της
είναι σχεδιασμένα να βελτιώνουν την αποδοτικότητα του καυσίμων

Τα καύσιμα BP Ultimate με τεχνολογία ACTIVE είναι τα κορυφαία καύσιμά μας κατά της βρωμιάς και ξεκινούν να απομακρύνουν τη βρωμιά από τον κινητήρα με το πρώτο γέμισμα. Σε ελαφρού τύπου οχήματα:

το BP Ultimate Diesel με τεχνολογία ACTIVE μπορεί να προσφέρει ως και 61 επιπλέον χιλιόμετρα ανά γέμισμα**
η BP Ultimate Unleaded 100 με τεχνολογία ACTIVE μπορεί να προσφέρει ως και 46 επιπλέον χιλιόμετρα ανά γέμισμα.**

* Η εξοικονόμηση καυσίμων έχει μετρηθεί με ανεξάρτητες δοκιμές σε μία γκάμα φορτηγών, συγκρίνοντας βρώμικα και καθαρά μπεκ ψεκασμού. Τα οφέλη που επιτυγχάνονται είναι σε συνάρτηση με διάφορους παράγοντες όπως η ηλικία, ο τύπος και η διαμόρφωση του οχήματος, το δρομολόγιο κυκλοφορίας και το ωφέλιμο φορτίο. Για 80.000 χιλιόμετρα ετησίως για φορτηγά βαρέως τύπου (με μικτό βάρος πάνω από 16 τόνους) και 50.000 χιλιόμετρα για φορτηγά ελαφρού τύπου (με μικτό βάρος μεταξύ 3,5 και 7,5 τόνων).

**Βάσει δοκιμών σε μια γκάμα οχημάτων σε σύγκριση με τα κοινά καύσιμα. Τα πλεονεκτήματα μπορεί να διαφέρουν λόγω παραγόντων όπως ο τύπος του οχήματος, οι συνθήκες και ο τρόπος οδήγησης. Κοινά καύσιμα είναι τα καύσιμα χωρίς πρόσθετα τα οποία πληρούν μόνο τις απαιτήσεις των προτύπων ΕΝ 228 και ΕΝ 590 για τη βενζίνη και το πετρέλαιο αντίστοιχα.